Предложение, което изисква от училищните библиотеки да уведомяват родителите за

...
 Предложение, което изисква от училищните библиотеки да уведомяват родителите за
Коментари Харесай

Законодателите в Джорджия разглеждат възможността за повдигане на наказателни обвинения срещу училищни библиотекари за сексуално съдържание на книги

 Предложение, което изисква от учебните библиотеки да уведомяват родителите за всяка книга, която детето им ревизира, беше препоръчано от сенатори от Джорджия във вторник, до момента в който предлагането да се учебни библиотекари, повдигнати наказателни обвинявания за разпространяване на материали, съдържащи нецензурни думи, чакат времето си.

Мерките са част от необятен и продължаващ напън от страна на републиканците в доста щати за изкореняване на това, което считат за неуместно, от учебните заведения и библиотеките, заявявайки, че книгите и електронните материали развращават децата.

Противниците споделят, че това е акция на цензура, която има за цел да блокира свободата на децата да учат, като в същото време плаши учителите и библиотекарите, с цел да замълчат от боязън да не изгубят работата си или нещо по-лошо.

Сенаторите от Джорджия също обмислят законопроекти, които да принудят всички публични и учебни библиотеки в щата да пресечен връзките си с Американската библиотечна асоц...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР